top of page

L'ENTORN

Àger és un municipi de la comarca de la Noguera, província de Lleida, que es troba situat entre la Noguera Pallaresa i la Noguera Ribagorçana.

La història de la vila d'Àger es perd en el temps. La seva importància geoestratègica l'ha convertit en un enclavament fronterer on se succeïen batalles i conquestes.

Restes arqueològiques asseguren que va ser habitada des de, com a mínim, l'època del neolític.

L'entorn, la seva història i el clima, fan d'Àger un indret molt singular i amb una gran bellesa. 

congost.webp
pertusa.jpeg

EL CONGOST DE MONTREBEI

Situat a la serra del Montsec, el Congost de Montrebei s'ha convertit en una visita obligada en aquesta zona. Destaca per les parets de més de 500 metres d'alçada. S'hi poden fer excursions a peu, en kayak i vies ferrades. Imprescindible visitar l'ermita de la Pertusa i pujar per les escales de Montfalcó.

PARC ASTRONÒMIC

La serra del Montsec ha estat reconeguda des de fa molts anys com un dels indrets que mostren unes condicions d’observació astronòmica excepcionals tant pels seus condicionants meteorològics com per la baixa afectació de la contaminació lumínica.

Àger és una destinació turística Starlight (cels excel·lents) i compta amb un parc astronòmic per observar les estrelles.

starlight.jpeg

VOL EN PARAPENT

Les condicions atmosfèriques són ideals per realitzar parapent, a més de comptar amb unes vistes espectaculars des de l'aire!

bottom of page